Oświadczenie

W związku z oświadczeniem KWW Prezydenta Andrzeja Dziuby dotyczącym skandalicznego pomówienia mojej osoby w anonimowej ulotce pragnę zauważyć, że pełnomocnik wyborczy KWW Andrzeja Dziuby kolportuje przedmiotową ulotkę do mediów w wersji elektronicznej. Ulotka ta została również umieszczona na stronie internetowej Stowarzyszenia Inicjatywa Tyska, która jest bezpośrednim zapleczem politycznym KWW Andrzeja Dziuby. Czynności podjęte przez pełnomocnika wyborczego KWW Andrzeja Dziuby Macieja Gramatykę w związku z kolportażem za pomocą środków elektronicznych, nie są niczym więcej jak dalszym rozpowszechnianiem szkalujących mnie i moją rodzinę nieprawdziwych materiałów. Tym samym działania takie wypełniają znamiona pomówienia i dalszego zniesławienia mojej osoby. W związku z tym złożyłem dziś w Komendzie Miejskiej Policji w Tychach zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez pełnomocnika KWW Andrzeja Dziuby. Sprawą tą zajmie się wymiar sprawiedliwości. Zostanie również złożony pozew w trybie wyborczym.

Jakub Chełstowski

Podziel się:
Udostępnij na Facebooku! Wykop to Dodaj do Twittera!